Camillas

En nära vän.

Nu är det bara några timmar till tolv-slaget. Då man ska räkna ner från 10, kyssa den man älskar, skjuta en raket eller två och skåla så glasen klirrar. Och det nya året, med så många möjligheter, gör mig lite nervös.. Jag vill också kunna dela glädjen med någon när vi går över till 2014! Men jag har min kompis här. Innan låg vi tätt intill varandra på golvet och myste men han blev så vild av sig så vi fick ta en paus. Om en timma ska ungarna i säng och jag ska gå ut till stallet, mata hästarna och ge alla en puss på mulen.

Ha en bra början, njut av er kväll och ta det försiktigt!

Vi kan ju om vi vill.

Tycker faktiskt det harmar lite, huset fullt med människor som förbereder sig för fest och alla vänner någonstans på fest och Casper med sina vänner och här sitter jag barnvakt, hästvakt och hundvakt. Men kanske nästa år!

Ska kolla lite singel-filmer och sedan lägga mig i tid (bullshit) för att orka upp imorgon och ta ut hästarna och rasta hundarna. Ni vet hur hela min vecka ser ut alltså..

Året som gått...

Vilket år kan man väl säga.. När jag tittar tillbaka är 2013 definitivt det år jag utvecklats mest genom alla tider som person, och första gången på så otroligt många år har jag självkontroll.

I januari insåg jag hur mycket jag hade gått upp i vikt, det mesta kändes hopplöst faktiskt och allt stod stilla.

I februari gjorde jag en massa beslut, tog tag i saker och ting för en gångs skull. Jag var trött på hur jag behandlades som DUM och valde därför att avbryta terapin jag gick i just då. Hade under ett halvt år testat på 5 olika psykoterapeuter och den sista blev jag helt enkelt tvingad att stanna kvar hos. Och allt detta fick alla tankar att stanna kvar, att mosa sönder min hjärna. Fick även en ny läkare som lyssnade, förstod och gjorde allt för att jag skulle ha det lite bättre. I slutet av februari tog jag även tag i min fysiska hälsa och började sakta men säkert träna.

I mars fyllde jag 15. Tränandet gick bra denna månad och livet rullade väl på för det mesta.. Hemma hade vi lite mer konflkkter och jag började sakta men säkert inse att kompisarna hade gett upp och börjat dra sig undan.

April gick allt ännu lite sämre och jag föll in i en tillfällig depression. Tiden lät jag rinna ut i sanden utan att bry mig. Slutade vara med kompisar och satt istället bara hemma framför datorn. Åkte även över till Åland och hälsade på Fia, hade en ljuvlig helg med massa minnen. I slutet av april gjordes även socialanmälan igen och en lång process började igen..

Maj, juni och juli var det skolavslutning och sommarjobb som stod på listan. Jag fokuserade all min energi på jobbet och på att få ihop tillräckligt långa nätter för att orka jobba. Hemma var det konstant någon som grälade och vi irriterade oss på varandras närvaro.

Augusti åkte jag till åland igen. Skolan började, en massa tjaffs i skolan men jag mådde bättre psykiskt och fysiskt. Träningen hölls fortfarande igång.

September och oktober var vanliga höstmånader, psykiskt hade jag verkligen fixat till mig själv och kände mig klarare än någonsin, också hade vi hembesök av socialen varje vecka som inte hjälpte alls. Höstlovet var jag även på Åland och allt stöd gällande framtida planer var bättre än någonsin.

November försökte jag fixa till det med kompisarna men gick inte bättre och bara höll fast vi de och det som verkligen betydde något. Prao på Åland, red så mycket jag kunde för att bara få vara och få glömma. Träffade min läkare, friskförklarades, och kände att jag nu funnit den jag är.

December har varit en mörk och lång månad, knappt någon riktig skola alls, växt som person enormt, nått min målvikt, gett mig själv lite bättre självförtroende och ett godkännandet för nästa år. Och jag är redo för nästa år. Fullständigt redo!!

Godmorgon!

Om 15 timmar går vi in på 2014 och även om jag sitter och ruttnar i soffan så betyder det en hel del för mig också. Ett år där allt får en ny start och jag kan börja andas ny luft.

Ganska skönt egentligen att vara uppe innan det blivit ljust och helt okej fast vi var sent i säng.

Nu ut och fixa morgonstallet så hörs vi sen!

Kvällsmys!

Tog bussen tillbaka efter massa stress att hinna packa och ni vet sådant jobbigt. Och jag vet inte med er, men jag pallar inte såhär mycket bussåkande. Inte gjort mycket heller... Legat i soffan, kollat tv, bakat limpa och strax ut till stallet för att gosa och ge kvällshöet.

Jag vet att bloggningen varit sådär idag, men varit så mycket farande runt att jag inte haft tid att nappa tag i mobilen. Imorgon kommer bebisbesök hit och så åker väl resten iväg på fest medan jag sitter barnvakt.. Hmmm...

Delad glädje är dubbel glädje.

Jag tror en av de viktigaste sakerna, som underlättar livet för både dig och för andra, är att kunna vara glad för andra. Att kunna visa att man är glad för någons skull. Och det är där svartsjukan sätter fart. Men jag tycker man lätt ska försöka på alla sätt omvandla den negativa energin till något positivt. Så en talang jag verkligen har respekt för är just denna. För livet är inte rättvist, och alla får inte allt, så dela glädjen med någon, oberoende om det är du eller den andra som har.

Ta min hand.

Otroligt vad fint väder det har varit idag, dock har dom tyvärr lovat massa regn till slutet av veckan, så det är våta täcken och hästar som gäller då... Typiskt.

Mamma är förstås stressad på jobbet och sitter fast en timme till så här får jag vänta i kylan. Nej, skojja bara, har fläkten riktad upp i ansiktet på mig. Sen ska jag i alla fall ta en dusch och klä mig varmt, får se om jag tar kvällsbussen tillbaka till Koum ännu ikväll eller om jag åker först imorgon. Annars inte mycket. Tog det helt lugnt med Taaler idag som var alldeles genomsmutsig när jag tog in honom, usch vad jag hatar detta väder.

Överallt och ingenstans

Tidig väckning, tog ut hästarna och gav dem mat för dagen. Åt frukost, slängde mig i soffan framför något dåligt tv program redo för natten men vi åkte och åt lunch istället och nu ska jag till stallet en sväng. Efteråt hem och ni ska få annat än mobilbloggning.

Löften är att lova.

Jag har tänkt mycket på saken, VAD är mina nyårslöften för i år. Vad ska jag lova mig själv. Men jag tänker inte ha nyårslöften. För löften är trots allt löften, och jag kan inte hålla fast vid saker som kanske aldrig kommer hända. Jag har ett långt, spännande och nytt år framför mig. Ett nytt liv framför mig, eller inte ett nytt liv kanske men en alldeles ny livsstil. Så inga löften, och ingen blir sårad.

Istället kommer jag ha mål. En massa mål för året. Inom träningen, inom vänskapskretser, och även inom kategorin mig själv.

Och att räkna upp alla mål är inte nödvändigt, men en sak lovar jag, jag LOVAR att njuta av varje sekund och minsta lilla glädje, och i vilket fall som helst LOVAR jag att sträva efter lycka.

The laughter…The laughter…

En himmel av ett helvete.

Lång dag på stallet, för en gångsskull var han alldeles ren, helt otroligt faktiskt att se honom fullständigt ren från topp till tå. Men han stod i sandhagen idag så det var väl därför också.
Sen hängde jag runt bara och så släppte vi fölen att springa på plan.
Så hoppade jag på bussen, vi tog in alla hästar och nu sitter vi i soffan och kollar film. Imorgon blir det tidig väckning så vi får höras mera imorgon.
Puss

Livets mening trots alla våra brister.

Allltså, jag säger det ofta, men ibland glömmer man bort att tänka genom det, att faktiskt veta vad det är som gäller.
Jag säger alltid att livet har en mening. Att allt som händer omkring oss och inom oss har en mening. Att det finns en orsak varför det går som det går.
Och så fick jag frågan vad är orsaken?

Och ärligt, jag vet inte. Men jag är säker att när din orsak har dyktupp, då kommer du veta det. För om det inte fanns en orsak till allting, då hade vi människor gett upp. Lagt oss ner för att dö. Men det gör vi inte, och det finns en orsak, eller det finns många orsaker varför vi fortsätter och en riktig mening med livet.

Så jag tror det är bäst att sluta leta, sluta vara rädd för att den aldrig kommer, för jag vet att den kommer, och när den gör det, då kommer du märka det.

A Peaceful Warrior | via Facebook

Planer.

Inte gjort mycket idag ännu. Ganska slut fast jag sovit en rätt så lång natt. Sen vaknade jag och kände att jag gärna hade fortsatt men stressade upp mig på dagens måsten så måste stiga upp och skriva några post-it lappar.

Tar om någon timme bussen till stallet och rider ut på en lugn länk med Taaler. Sen tar jag bussen till Koum och vi går igenom hur hästarna ska skötas och hur mycket mat de ska ha osv.. inför nyårsveckan när jag och Casper åker dit och kollar efter djuren. Så stannar där över natten så jag får gå igenom hur morgonstallet ska fixas. Annars inget.

Imorgon tar jag bussen upp till byn igen och rider Taaler innan mamma slutar jobba och sen åker jag hem med henne. Sen är det ju typ nyår redan..

Så har kollat bussar hela morgonen och försökt få det att gå ihop, på samma gång som jag skrivit upp det jag behöver med mig och sådant.
Det är faktiskt enda orsaken varför jag hatar bussar, för jag stressar upp mig själv på dom.

Puss.

NEW IN - piercings

Har förresten glömt att berätta att dessa kom på posten när jag beställde Jennas julklapp(ar).
Kände att det var dags att byta från den originala nu när hålet äntligen blivit riktigt bra. Och satt hur länge som helst och velade vilka smycken jag ville ha, men dessa två blev det sist och slutligen och de är jätte fina på.

Let's break up from all these lies.

Mamma gav mig detta, helt otroliga doftljuset som jag kan ha i mitt rum. Jag tycker om saker som doftar gott, jag är en sådan människa. Jag gillar när håret doftar schampo till exempel. Och när jag byker, då lägger jag i mängder av tvättmedel så det ska dofta gott. Jag gillar att byta mina lakan ofta, så att de är sådär härligt fluffiga och doftar lite som blommor. Sen tycker jag jóm parfymdoften, inte så att man blir anfallen av en parfymdoft, men så att man känner av den.

Och jag har detta doftljus tänt i mitt rum medan jag sitter och ser på serier, och det doftar hela tiden. Det är som att gå raka vägen upp till himmelen när man stiger över tröskeln till mitt rum. Förut var vanilj absolut min favorit, men från och med idag, har jag blivit fullständigt kär. I ett doftljus.

De är handgjorda, och man kan inte leka med stearinen för den är bara klibbig, men det doftar så gott, och om jag kunde hade jag skickat en bit av doften här på bloggen, fast det går ju inte, men denna doft gör mig lycklig.

+OOTD

Här har ni dagens outfit och några av de senaste inköpen i en och samma bild.

Eller västen är ju från förra veckan när vi var innte i stan med pappsen och fixade sista julklapparna. Jeansen köpte jag idag, har likadan från innan men de har blivit allt för stora. Dessa har storleken 29/32 och är från H&M. Köper faktiskt bara jeans från H&M, kanske dumt men där vet jag precis vilken storlek jag har. Nästa gång ska jag dock ge mig på utmaningen att gå till någon annan butik och pröva fram min storlek där.

Sen köpte jag nya strings, de köper jag sen igen alltid från cubus. Har ju alltid där ta 3 betala för 2 för de ihoprullade trosorna, så that's my heaven.

Annars fastnade inget i min hand. Kollade in både skor, handväskor och tröjor men inget som egentligen föll mig i smaken idag. Synd..

I have died every day waiting for you.

Hej readers! Nu har jag traskat på överallt och mina fötter värker och ryggen är lite sjuk den med, men så jäkla kul! Dock tycker jag det är roligare med sällskap, nu hängde Casper efter som en svans ett tag sen gav han upp med mitt hysteri och joinade tantgänget istället. Nu sitter vi i bilen och hoppeligen blir det en sväng via Tarjoustalo också för att kunna inskaffa lite smått och gott. Vi hörs senare!
Puss

Hohtogolf

Jättekul minigolf med en massa neonljus och allt lyste och banorna var hur grymma som helst. Vad gör det att jag förlorade liksom ;)
Nu har vi ätit med en massa tanter (hihi) och jag får nog, så vi yngre drar ut på shoppingrunda nu.

Inside beauty.

Jag är inte vacker. Jag är inte den där tjejen varje kille står och gapar efter, eller ingen kille står och gapar efter egentligen. Jag är den där som aldrig skulle lämna huset utan hela ansiktet täckt av smink. Och jag är avundsjuk, jätte avundsjuk på de tjejer med den perfekta kroppen och ansiktet så vacker att man tappar andan och får nypa sig själv i armen för att fatta att det är sant, att någon faktiskt är sådär otroligt vacker.

Och vi ska inte använda ordet perfektion, och vi säger att alla är lika vackra. Det stämmer, när man ser en människa i en stor helhet. Men annars finns det en stor skillnad mellan vacker och vacker.

Och vi tjejer går hela livet och bara strävar efter skönhet. Vi lägger ner så mycket pengar på smink och andra skönhetsprodukter att vi säkert hade råd att köpa ett hus för pengarna istället.

Och när det kommer till kärlek, vill jag hitta den som kan få mig att känna mig vacker fast jag inte har ansiktet kletat med smink och en halv liter hårspray i håret. Jag vill kunna en dag gå förbi en spegel och verkligen säga att det inte spelar någon roll. För just nu spelar det roll, ibland (jag med mitt synnerligen tråkiga liv) känns det som att det är det enda som spelar roll.

Så jag vill komma dit. Och jag gör också framsteg, går vidare, lägger upp nya mål.

¨Always be yourself

It's a new day!

Godmorgon!

Ni tänker säkert att jag måste vara sjuk i huvudet som redan är uppe, men vi ska ju in till stan så jag var illa tvungen. Dock var jag i säng först där vid ett så lite tar det emot att gå upp nu.

Blir inomhus minigolf med Kia, Laura, Hans och Linda som de bjuder på eftersom vi var barnvakt åt barnen under deras bröllop för ett par år sedan.

Sen ska vi äta lunch ihop med en massa av mammas väninnor och efter det är det shopping i alla dess former som gäller.
Slår vad om att jag kommer vilja lägga mig jätte tidigt ikväll efter denna dag. Hahaha

Nu ska jag sätta lite fart på och få något gjort!

Puss