Camillas

Känn ingen sorg.

Tänkte skriva ner lite tankar om Taaler, hur han är till sättet, personlighet, att rida.. osv..

Taaler är en väldigt godhjärtad ponny, han älskar att äta och det må vara typ det enda han tänker på.
Han är en av de snällaste och pålitligaste hästarna att sköta, kan stå lös i boxen med dörren öppen utan att gå iväg, tar sig själv till boxen om man släpper honom vid stalldörren, väntar var man än lämnar honom (förutom om det finns mat bredvid, haha) och ser alltid till att jag är i närheten. Hans päls är lockig, speciellt på vintern. Han lyfter själv upp hovarna när man skall putsa dem, han biter mig i rumpan om jag sköljer av hans ben med kallt vatten och han älskar att bli kraffsad.
Att rida är han väldigt envis och okunnig. Man måste se till att vara rättvis, och krävs enormt tålamod för att orka. Att fokusera på hans form är inte i första hand, ger man rätt hjälper och rider genom honom på rätt sätt kommer den med på köpet. Han är väldigt rädd av sig när han är ensam, om man rider ut och så, men aldrig att han skulle sticka, han hoppar till bara och så. Så är han rädd för barnvagnar, barn i största allmänhet, och busshållplatser.
Han ger så mycket kärlek och verkligen finns där, nyfiken är han också.

Alltså verkligen en mysig kille, och man kan alltid lita på honom, aldrig att han skulle göra en illa, vad det än gäller. ♥


Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas