Camillas

Min åsikt - Dessie röker fast hon är gravid.

Jag brukar inte reagera särskilt på skvaller och sådant. Heller inte riktigt på hur läsare reagerar, för oftast överanalyserar de allt! Men att läsa hur Dessie röker även då hon vet att hon är på smällen och vilka risker det finns. 
Hon har fått hundratals kommentarer som inte är elaka, bara ren fakta. Hårda ord kanske ja, men hon tror det är okej.
Hon faktiskt seriöst tror själv att det är hälsosammare för barnet att hon röker 1-2 cigg i  dagen än stressen barnet skulle utsättas för. Så fel. Jag är femton och jag hade så lust att bara gå fram till henne och ruska om henne. Hallå? 
Stressen sitter i ditt huvud. Man avvänjer sig inte helt enkelt sen mer när man är gravid. Man slutar. DIREKT.

Det är säkert svårt osvosv. men har man faktiskt inte så mycket kärlek för ett barn som kommer vara ens eget. En unge man ska göra allt för att den ska må bra. Det gör den inte. Du är inte mamma när ungen föds, du blir mamma när minus blir till plus. Man har ett ansvar. För sitt barn ska man uppoffra ALLT och lite till. Kan man inte sluta röka, uppoffra ciggen, även om man är medveten om vilka risker det finns så är man inte redo för barn. Då är man inte redo för att ge sitt barn allt! Jag vet att många röker genom hela graviditeten och barnet ändå varit friskt när det föds. Men risken. Vill man ta risken? Förlåter man sig själv sen då barnet föds dött? Då barnet har svår astma resten av livet, eller helt enkelt får någon annan form av handikapp? Är det värt några cigg i dagen då? Det tycker inte jag. 

27 juni 2013 18:41 | Tankar |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas