Camillas

Sängen bjöd mig på dejt.

Jag är frustrerad, trött och helt borta. Så jag tänker gå upp på mitt rum, lägga på musik, dansa framför spegeln och sedan krypa ner under täcket med mobilen i handen. Imorgon har vi fredagen här igen, en till fredag. Tiden går nästan lite för fort. Men just nu känner jag inte för allt det där snacket om att man ska inse hur bra saker man har i livet och blablabla. Inte ikväll.Har kollat runt på vackra klänningar inför julfesten som jag ändå inte kommer få, hur man gör en tjej irriterad. Jag är expert.

Pussar

NEW IN - homemade

Jag har stickat mig själv en mössa faktiskt. Köpte ju en vit mössa i början av oktober men kände för en stickad med flätor och toffs. Här är slutresultatet.

Jag föll för dina ögon stunden jag såg dig.

Blev en rätt så lång stund och snackade skit med Kreetta efter skolan, och hur skönt det var tror jag inte ens ni fattar. Lyfta på locket och låta allt komma ut. Mycket om det här med bloggen också, hur jävla stort det faktiskt är för mig och lite mer om det (tror jag ska lägga in ett annat inlägg gällande det senare!) Sen tog vi ut hundarna en sväng. Och jag och valpen har verkligen blivit vänner. Därför har jag hållit mig undan, för jag vet precis hur hårt jag faller för valpögon och hundgos. Men det gör inget, Kreetta förstår verkligen, och hur skönt är det inte att hon delar med sig av hans kärlek, fast det är lugnt, den tar inte slut precis. För valpen älskar precis allt och alla här på jorden! Han gör mig verkligen glad, en blöt puss över halva ansiktet och jag skiner upp som en sol. En sådan känsla har jag! Så vi gick ut en bit och nu har jag slängt mig här i soffan. :)

Vad händer?

Statistiken bara ökar och ökar.. Vad händer? Men tack ska ni ha för att ni klickar in och läser lite :) sitta kvar en timme ännu och lyssna på lite elevhandledning sen åker jag hem och tar en kokhet dusch. Lovar uppdatera något intressant sedan!

Vi är snart där

För en månad sen satt jag här och tänkte på hur jag måste komma ihåg att blogga om hur det blev oktober. Det glömde jag bort.
Och idag är det sista oktober. Imorgon kommer vi köra igång november och allt den för med sig. Jag är nästan lite förvånad hur snabbt tiden gått. Men desto snabbare desto bättre. Snart är det prao och jag får åka till Åland igen, sen är det plötsligt jul och jag tänker spendera så mycket som möjligt på stallet och undan från all stress. Och innan vi vet om det så är det 31 maj och jag står där i en vacker klänning på skolavslutningen och är fullt medveten om att det är min sista dag i den skolan, och att mitt liv äntligen börjar!! :)

Just let go of it.

Gårdagen slutade i katastrof och jag somnade direkt när jag lade huvudet på kudden. Vaknade första gången 05:30 och därefter låg jag bara och snurrade på. Så ganska trött tjej som steg upp. Bara att ta itu med dagen och göra det som måste göras. Skola, hem, plugga, springa (hann inte igår men idag ska jag allt) och lägga mig i tid. Förresten, det är ju halloween idag sådär på tal om trollen. Kollade i kalendern och där hade jag allt satt in det, men är det någon halloween-känsla alls just nu? Nej.Haha.

Nu ska jag pryda mitt ansikte med lite smink och sedan dra iväg till bussen, i tid.

happy halloween | via Tumblrhappy halloween | via Tumblr

My silent answer

Det är inte så att jag glömt, jag vill bara inte minnas.

För varje morgon jag vaknade nerkrupen i den hårda sängen, varje morgon jag övervägde om jag ville ha den ljusgröna eller mörkgröna sidan av dagtäcket uppåt, tänkte jag på sängen där hemma, i mitt alldeles tomma rum.

Varje morgon satte jag mig vid det tråkiga matbordet som kändes som dagens fängelse och grät mig i genom en yoghurt, en banan och två glas gefilussaft. Varje morgon frågade jag om tabletterna jag fick fortfarande var de samma. Varje morgon gick jag på toan, rädd för att någon bara skulle rusa in. För låsta dörrar var förbjudet. Täcka mitt uttryckslösa, likbleka ansikte med tre lager smink. Fylla ut de insjukna kinderna.

Att andas in den friska vinterluften i två minuter ute på gården innan jag fick i min tur stiga på den fulla taxin med andra barn var dagens höjdpunkt.
Ångesten att prestera i skolan fick mig att fokusera på något annat för en kort sekund varje dag. Och ändå fick jag aldrig sexans mellanbetyg. Den kvällen grät jag mig själv till sömns, jag som aldrig grät.

Ångesten över att leva, att finnas, att vara är det som en gång fick mig att gå in i väggen. Det var bara ett spöklikt monster som tog hand om min kropp när jag var någon annanstans och lät såren läka. För jag var en dag tillbaka igen, en dag var jag villig att vända på tankarna. En dag var inte mina resultat på alla test fullständigt självmordsbenägna. Och jag vill aldrig falla tillbaka.

Jag kommer inte ihåg mycket om de följande två åren. Jag kommer inte ihåg alla ångestattacker, jag kommer inte ihåg hur ofta jag satt där med fingrarna djupt nertryckta i halsen, jag kommer inte ihåg hur många gånger jag skar mig själv. Att inte veta, men få höra att jag verkar bättre nu, värmer hela mig. För det är just det jag vill vara. BÄTTRE.

Innan jag hann bli riktigtriktigt dålig.

Och första dagen hemma från sjukhuset.. några dagar efter min födelsedag.

~Du tänker alltid steget längre~

Skulle ner till grannarna för att före ner en grej, men blev ett lite längre besök med valpmys och skitsnack. Nu ska jag strax börja plugga lite innan dagen är slut. Annars känns allt rätt okej. Inte något speciellt. Har ganska kallt och överväger starkt en varm dusch. Men innan det ska jag kolla färdig filmen som blev på hälft.

Vad gör man inte för varann?

Det var en ponny dränkt i lera jag hämtade från hagen idag. Så tvätthink, och borstar var det som gällde. Sjukt så smutsiga de lyckas bli. Nå nu står han ren och fin i sin box och äter och jag ska hem och plugga.

Dagens noja.

Jag må kanske inte vara den enda, men just nu vet jag inte vad jag ska göra åt kråkboet på huvudet mitt. Det är så synd, för jag har verkligen gett det tid att  bli just den färgen jag vill ha, och vi är nära nu! Första omgången körde vi ju faktiskt i april (!!) och snartsnart är det bra.
Vad dumt att min kompis då kommer och säger att jag verkligen borde färga rött, sådär som jag hade för ett par år sedan. Men NEJ! Kanske om ett år eller två. Nu är jag nöjd, glad! Rött får det bli nån annan gång, har många år framför mig än. Men självaste håret. Nu är det ett år sedan jag senaste hälsade på saxen. Jag klippte upp luggen i början av sommaren men that's it. Det känns som det bara hänger med där bakom, men verkligen inte som att jag trivs i det..  Så nu sitter jag för övrigt och verkligen överväger om det vore dags för en fräsch uppklippning. Dock vill jag hålla längden, inte jätte uppklippt i våningar heller, men lite. Fräscha till det helt enkelt! Ja, och luggen måste göras något åt, usch, nu är den så lång så jag drar den bakom öronen hela tiden och det är så himla fult. Sen kommer det nog vara bra, jätte bra! Ska se om jag får mamma övertalad för en frissatid! :)

HairInstagram : paulineb2
Hur snyggt och fräscht liksom?

You want our love to die.

Vi bygger upp en bild av varandra baserad på vad vi hört, innan vi lärt känna varandra först. Vi tror oss veta, tror oss se, men vad vet vi vad som rör sig i varandras huvuden. För det där stora leendet på läpparna täcker mer än man någonsin kan ana. Jag vet.
Ibland bygger vi upp vår egen fasad av andras ord, bara för att överleva. För vi tror, det är hur man överlever, men det är inte så. Vi överlever på att bygga upp en egen värld baserad på vad VI VET. För ingen kan veta vad som händer på insidan, under skalet, bakom muren och djupt in i huvudet. Dags att stå ut, våga vara. För det är du som bestämmer vad du vill vara. Dags att tända ett nytt ljus och låt det brinna.

Untitled

Dance all day

Godmorgon! Uppe med tuppen, försov mig inte idag. Läxorna gjorda, ridkläder packade och idag tänker jag faktiskt komma i tid till skolan. Det är onsdag, vilket betyder att vi först har tre timmar språk och sedan tre timmar tillval. En perfekt dag alltså. Efter skolan ska jag rida ut med Taaler (timmen blir först på fredag) och sedan åka hem och plugga inför fysikförhöret imorgon. Ikväll ska jag inviga min nya träningsjacka också och dra ut på en springtur.

Helt okej dag alltså.

Puss

💙💙

Bara så ni vet...

...det slog mig att hela lågstadiet SPELADE JAG ALLTID MED VÄNSTERHÄNT GITARR. Kände för att berätta det. Jag kunde inte spela (brorsan fick den talangen han spelar typ allt..) men varje musiktimme spelade jag med vänsterhänt och fanns det ingen kunde jag inte spela. Haha. :)

Space Bound 🎸x3Untitled

Det är min väg.

Jag vill ställa mig under duschens heta vattenstrålar  och känna dem träffa min kropp, bränna min hud så jag ryser till. Höja värmen, bara för att känna, känna något alls. Jag vill stanna kvar precis där, låta ångesten och alla salta tårar rinna ner i avloppet. Jag vill kunna känna dig riktigt nära, känna din hand på mitt bröst så jag kippar efter luft, jag vill skylla på vattnets varma ångor. Det är här jag ska stå ensam, trycka ryggen mot den kalla väggen och be om nåd.  

Men det är inte jag mer, det är inte den jag får vara. Jag har ju kommit så långt nu. Jag ska vara stark! Le åt alla blickar i skolkorridoren, vara närvarande. Men kom inte nära, titta inte djupare, försök inte förstå. För det finns inte en chans att du kommer fatta. Min mur är högre än du kan hoppa. Förlåt.

Fast ibland påminner allt för mycket om det som var då, mitt förflutna. Då jag nått bottnet av gropen. För alla gamla sår har läkt, men ärren försvinner aldrig.


Stand up, Darling...
Du har nått mig nu!

Att köra till stallet i något de flesta kallar regn var INGET emot att rida i regnet som bara öste ner så man inte såg längre en fem meter framför sig.
7 jävla ryttare med storhästar som skulle klämma in sig där på planen, nä skjut mej tänkte jag, men Kaisa var fin idag. Villig att arbeta, lyssna och verkligen röra sig framåt. Jag var inte våt, inte dyblöt, nej jag var genomdränkt ända in på trosorna. SKOJAR INTE! Genom regnjacka, tjock munkjacka och linne. Att iskall köra hem i det regnet som piskade mot kroppen, en hjälm som var igenimmad och regnet som gjorde att jag inte såg det minsta. Rädd, skitskraj att en hjort skulle hoppa fram, skulle aldrig sätt den, aldrig hunnit bromsa. Usch. Nu har jag duschat. Krypit ner under x antal filtar och dricker apelsinjuice i mängder. Inga måsten, inga prov att läsa på, bara skriva med dig.

Kreetta & Andy i vintras ♥

Vi lever föralltid, du och jag.

Hur trött jag är? Det går inte att beskriva i ord. Men #aldrigvila (HAHAHAHA!!) och iväg till stallet om 15 minuter.
Provet gick faktiskt bra, men det var inte värd all stress. Pluggat genom hela skoldagen fram tills sista timmn då vi hade prov. Orka vara så fixerad vid bra vitsord liksom. Så länge sista uppgiften gick okej så överlever jag nog. Och så länge det inte är under 9 så är jag glad.

Satt förresten och funderade på en sak. Tänk vad snabbt hösten kom. Ena dagen gick man i shorts, nästa med vinterjacka typ. Vad hemskt.. Fast lite väntar jag nog på vinter. Rida genom halvmeter snö och ingen fara om man faller av. Jaja, stallet nästa nudå. Ska få upp värmen bara och dricka något innan jag får huvudvärk. Imorgon ska jag allt vakna i tid! :D

Puss

Tingujt e Jetes - Fotografije osobe Tingujt e Jetes | via Facebook

Vilken mysig säng...

Veckans blogg! #10

(tänk att det gått 10 veckor sedan jag började med veckans blogg.. helt sjukt.. och snart är vi inne i november!)

Veckans blogg har jag valt att är Linn Olsson!

Jag vet att hennes blogg inte är särskilt liten och att väldigt många läser den. Även att hon vunnit blog award pris för inte så länge sedan. Men jag tyckte hennes blogg verkligen är inspirerande och hon förtjänar några extra besökare. Hennes framgånsrika liv som ung bloggare, med egen häst och verkligen en förebild för unga tjejer. Gå in och kolla, det är även mycket vardag och livsstil i det hela. :)

När man försover sig rejält andra dagen i rad, har sådan jävla värk i benet och alla provpapper är utspridda över halva huset, då vill man krypa ner under täcket och stanna där en dag eller två. Men vi får se hur dagen blir. Ska dra iväg nu.. Missade bussen så får ta skootern istället. Varmt och skönt, yey.

För jag ville ha dig mer än någonsin

Jag har insett att min senaste kyss: var för väldigt länge sen.
Jag lyssnar på: obvilion för tillfället
Jag pratar: när jag känner mig självsäker
Jag tycker om: Fia (:
Jag avskyr när folk: fryser ut, mobbar och näthatar.
Kärlek är: något som blir allt för komplicerat och tar så jävla ont
När jag borstar tänderna: står jag aldrig inne på toan
När jag lagar mat: så hittar jag alltid på något att blogga om
Jag tänder på: ärlighet och äkta vänskap. Inget "skicka bild på dina bröst"...
Jag är rädd för: att jag tappar bort mig igen
Den värsta känslan är: att vara ensam
Den bästa känslan är: att inte behöva sova ensam
Jag är bäst på: att bli missförstådd
Jag är sämst på: att hålla tiden
Jag kommer alltid vara: den där som alltid ville ha
Det finaste som finns är: rosa elefanter
I sommar ska jag: flytta hemifrån
Sist jag grät var: igår.
Jag älskar: att skratta
Jag kan inte: spela gitarr
När jag vill tänka: gör jag allt för att inte tänka
När jag vill baka: har jag blivit tokig
Min mobiltelefon är: något som ALLTID är med
När jag vaknar på morgonen: har jag inget balanssinne alls och går in i skåp, dörrar och trösklar
Innan jag går och lägger mig: ligger jag en stund på mobilen
Just nu tänker jag på: provet
Bebisar är: det finaste jag vet
Idag har jag: stressatstressatstressat.. tränat
Ikväll ska jag: fortsätta plugga och hoppeligen sova lite
Imorgon kommer jag: njuta av att provet är över och rida i skitvädret
Jag vill verkligen: älska dig.

Panikångest

Seriöst. Jag har suttit här med papper, häften och böcker framför mig i tre timmar nu, och just, riktigtriktigt just kommer jag bryta ut och lägga mig ner på golvet och gråta. Det blir inte mycket nattsömn för min del. Jag måste klara det här provet, och jag är helt jävla körd. Stress deluxe.Jag skojar inte mer. Och det är inte precis bättre att du messar stup i kvarten... 

Vi låtsas påriktigt.

Det var nästan lite extra jobbigt idag på zumban, lite extra tungt, men det är då man pushar lite hårdare. Och här sitter jag nu hemma i soffan och kunde inte vara nöjdare. Och ni kanske fattar hur gärna jag vill sitta här, läsa bloggar, film, serier och allt det där, men nu ska jag hoppa i duschen och sen är det två effektiva timmar plugg inför provet imorgon. För jag ska tammefan få minst en 9 annars låser jag in mig på rummet och stannar där tills året är slut. Fattar ni? Så det här är faktiskt viktigt, okejokejokej fattar ni? JAG SKA PLUGGA!!! #egoboost

Vi hörs nog ännu ikväll ändå. Promise

HPV-kampanjen

Har ni hört talas om HPV-infektionen som orsakas av papillomvirus? Jag tar upp det här eftersom jag har många läsare som är unga tjejer i min egen ålder. I Finland kan tjejer som går på årskurs 6-9 ta vaccinet gratis via skolhälsovården vilket skyddar mot HPV som smittar via sexuella handlingar och kan leda till livmoderscancer. Så jag tycker det är värt 3 sprutor under ett halvår och så är det över. Visst? Dock ska man ta det redan i ung ålder när man ännu inte fått viruset. Så ta absolut kontakt med skolhälsovården och be att få ta vaccinet, det är så värt det!!