Camillas

Nu blir det storm!

Utvärderingssamtalet gick bra!

Och snart blir det storm. Jag hatar storm. Eftersom jag sover på övrevåningen här hemma håller regnet mig vaken om nätterna och vinden får min puls att öka till sjuhundra. Jag har väl aldrig berättat om mitt trauma när jag var liten va? Det ska jag göra.

Det var en extra regning och grå höst. Jag var ungefär nio år gammal och det ver en riktigt stormig period av hösten. Det blåste och regnade så man knappt ville bo kvar i Finland mer. Jag hade den hösten byggt upp en svår skräck över fallande träd. Jag trodde att jag skulle dö varje gång det stormade. Jag låg med händer och fötter upp mot taket, så skulle jag fånga trädet om det plötsligt rasade över vårt hus. Ett träd, 20 meter rakt utanför mitt mindre fönster, satt jag i sängen om kvällarna och tittade på. Jag tyckte det svajade så mycket i vinden. Jag sov inte om nätterna och klagade om och om igen hur det svajade. Mina föräldrar sade åt mig att det är okej, att träd alltid svajar i storm. Men det här trädet var annorlunda, det svajade till och med nere vid marken. Jag låg vaken natt efter natt. Gick ner i trappan och berättade hur jag inte kunde sova, och en kväll gav pappa upp och vi gick tillsammans ut och kollade på trädet. Och minst sagt, hela stammen och roten var uppäten av myror och alldeles murken. Det var både lycka och stolthet jag kände då, det kommer jag ihåg. Och nästa dag var farfar här och sågade ner trädet. Så stormar är inte min grej, men jag är typ vän med stormen ändå!

Se billederne: Så vild er stormen i England | www.bt.dkSe billederne: Så vild er stormen i England | www.bt.dk

Du kan fixa det här!

Blir en extra timme i skolan eftersom jag har utvärderingssamtal kl.15! Lite nervös är jag nog, men sen igen vet jag vad jag gjort fel osv. Så kommer inte prrcis som en överraskning. Pluggar inför provet imorgon och Heidi fixar frisyrer på mig, mys. Nu ska jag fortsätta med pluggandet.
Puss

Give yourself a change

Det känns som att jag verkligen stått stilla med träningen nu. Jag har varit sjuk, jag har tagit det lugnt, jag har inte varit på gymmet på nästan 3 veckor. Jag har bara sprungit några gånger, ridit mina tre gånger i veckan och inte zumbat på två veckor. Ojoj. Fast jag har inte gått varken uppåt eller neråt nu utan står precis där jag stod för två veckor sedan, så jag känner att jag verkligen är redo för nya tag, och rivstarta hösten. Idag är det zumba som gäller, och jag har aldrig känt mig mer taggad för träning än nu. Imorgon ridtimme, likaså onsdag, och torsdag är det dags för gymmet igen. Fredag & lördag rider jag också  men blir nog insatt lite jogging där också eftersom jag endast rider självständigt. Så dags att nå mitt mål! #BIGTIME

fitspo

Breakfast

| fitness!

Healthy food ;)

Försov mig!

Alarmet ringde aldrig imorse. Jag var alldeles enormt stressad. Hittade inte min ögonbrynspenna och sprang runt i huset och gallskrek. Åkte till skolan innan jag ens hunnit lägga skorna på ordentligt. Och här är jag nu. Glad måndag på er också!

Skit i alla andra!

Nästa uppgift i bildkonsten i skolan ska vara baserad på en text, ett ord eller t.ex. ett citat. Denna text ska vi sedan uttrycka oss i bild. Och jag valde ett av mina gamla favoritcitat "It's not the size of the dog in a fight, it's the size of the fight in the dog". Såhär uttryckte jag mig. Jag kommer ju såklart fortsätta arbeta på det här, men det här är grunden! Vad tycks? Kanske lite mainstream? Fast vem bryr sig.

Håll dig mätt!

Oj, det blev tortillas igår till middag, och eftersom jag inte ville äta middag som himla sent idag åt jag tortilla idag också :) Och det måste nog vara ett av de bästa som finns? Man kan lägga i exakt vad man vill! Ja, förutom att salladen var full av sand och jag fick byta ut den, tvättade ny, fast den var inte desto mindre sandig :)

Du bryter mig sönder.

Jag undrar om det finns en form av kärlek som är simpel? Jag frågar DIG om du kallar det du känner för mig simpla känslor.
Jag sa att jag inte känner något för dig, men jag känner nog, jag känner något som inte är simpelt. Ditt namn på mobilskärmen, hjärtat hinner glömma slå ett par slag innan jag fattar, att jag inte FÅR känna något för dig. Du gör mig tokig. Du får mig att falla om och om igen, du får mig att känna mig speciell när jag vet att det är rent mörker i dina ögon. Men det ger mig en liten lycka ändå, en lycka av uppmärksamhet, något jag inte känt av på så himla länge. Vart du vill komma vet jag inte, men jag vet att vi kör på alldeles fel väg nu. Så kan du ge mig en karta innan du börjar vägleda..

Stay.Stay.

Vi tar oss så långt vi vill komma.

Var och storhandlade mat med Casper och mamma, så jag fick visst på mig kläder idag också :) Brukar väldigt sällan åka med till butiken men idag gjorde jag det och vilken känsla att kunna plocka det man själv vill ha! Nu har jag flingor, juice, riskakor med god smak, och gott bröd, så jag överlever typ resten av veckan :P

Men vad har ni grejat idag? Lika sysslolösa som jag? Har förresten fått in helt roliga tips vad jag ska fota och skall sätta igång i veckan.

Filmkalas

En hel mängd med filmer nerladdade och väntar på att bli kollade. Min söndag spenderas väl främst så. Dåligt väder ute, men ikväll ska jag springa för jag känner mig verkligen frisk nu! Så från och med imorgon sätter vi verkligen igång som vanligt igen så man kommer in i sina egna rutiner. Och eftersom jag varit sjuk så har jag missat två zumbalektioner. Japp, två veckor har jag varit sjuk. Så är taggad till tusen! :)

Dance💃Dance💃

Nu börjar film marathon..

jag tror jag tappade bort mig nu.

Alltså, jag har legat här i min varma säng och bara undrat, är det idag alla klockor ska ha ändrats? Isåfall, byter datorn och mobilen själv? Vad ska klockan vara nu? VAD ÄR KLOCKAN?!?!! Så jag ligger kvar och fortsätter fundera. Fast nu orkar jag inte fundera längre, jag är lite hungrig och då kan man inte tänka på klockan så jag tänker rusa ner och fixa till något gott och helt enkelt fråga vad klockan är :)

Många morgonpussar!

PANDICORN

Känner mig helt kaos idag. Så konstig känsla. Hela morgonen drömde jag underliga drömmar fram tills att jag gav upp och valde att det var dags att gå vakna. Sen har jag kollat typ tre filmer (Jaja jag har inget liv) och så drog jag till stallet för två timmar och körde ordentlig spa-behandling på Taaler innan vi red ut i regnet och mörkret. Och jag lever i en värld där det är söndag idag, där 7 timmar sådär bara försvunnit och jag inte bytte om från pyjamas innan kl. 17. Men jag tänker inte ändra på det. Nästa film igång och dags att fixa naglarna!

Puss

🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎🍉☀️💎

Ut i ruskvädret

Har så mycket balsamspray på fingrarna att jag knappt fick sadelgjorden spänd, men nu är svans och man utredda och vi är redo för skogen i ruskvädret!

Alldeles osynlig

Har faktiskt bara varit på mitt rum hela dagen, undrat vad jag ska göra. Kollat filmer och serier och bara haft tråkigt. NU ska jag dock byta om och åka till stallet för att rykta genom ponnyn riktigt ordentligt och skölja av hans ben, sen rida ut med honom. Inte mycket mer just nu, bara slöig lördag! :)

Två udda pusselbitar.

Mera hästsnack, så ni kan sluta läsa direkt om det inte intresserar er ;)

Jag har ridit Taaler i ett år nu. Tänk vad tiden gått fort. Första gången var en fullständig katastrof och under bara ett år inser jag hur långt jag kommit.
Ponnyn och jag var mest ute på långa promenader i skogen.

Det var först i augusti jag började gå på lektioner med honom, som vi två faktiskt fick jobba på att komma överens. Och han är inte lätt. Det låter så elakt kanske, men nej, han är en av de snällaste och med kärleksfulla hästar jag någonsin träffat. Till en början, innan vi riktigt kommit igång var det hopptimme efter hopptimme och vi hade så svårt att ens ta oss genom en timme utan avkastningar. Jag slutade aldrig älska honom, men jag kände att det inte fanns något som var riktigt kul längre. Så tog vi stopp där, en paus, körde hårda dressyrpass i några veckor och jag fick en känsla av att jag faktiskt hade honom där. Jag har försökt klura ut hur han funkar bäst, hur vi två funkar bäst ihop. Det är så mycket nytt men miljontals saker jag nu lärt mig om honom, och om ridningen. Jag känner att snart är vi redo för hoppningen igen, redo att ta itu med det också. Jag känner mig trygg på honom, jag känner att han verkligen tar emot mina hjälper och lyssnar. Vi gör verkligen framsteg i stormfart nu. Förra veckan klarade han ALLA övningar under timmen, inget strul, inga problem, och jag kände att det verkligen börjar hända nu. ♥

Allt annat tar över nu.

Varit vaken till och från i flera flera timmar nu. Men kände att det är dags att flytta sig till sittande ställning med datorn i famnen.
Eftersom det ÖSREGNAR är planen bara en stor vattenpöl så tyvärr blir det ingen ridtimme idag. Dock måste jag ta mig dit och rida gubben ändå tror jag. Vi får se! Nu ska jag gå ner, fixa frukost och dra mig tillbaka upp på rummet igen, för sådan regel har vi idag..

Puss

Jag har alltid varit galen i dig.

Jag står blicktilla i mitten av ett liv, mitt liv, medan världen runt om mig lever varje sekund fullt ut.
Jag står och tittar på, tar åt mig av alla känslor som kastas ner på marken, trampas på. Jag undrar om alla ord, betyder de något alls?
Alla eviga hot, allt evigt gnäll. Jag kommer aldrig bli något bättre. Aldrig bli det där du hoppas få se innan jag vänder ryggen till och sträcker ut mina armar, precis som änglavingar, och äntligen får flyga själv. Jag gör saker ni aldrig kommer se, jag hör saker ni aldrig vill att jag ska höra. Jag kommer ta mina första steg igen, mina första steg en gång till. Och bilden av min rygg kommer vara ditt sista ljus. För ni slutade tro för länge sen. Jag känner mig överkörd av ord som jag ska övertyga att aldrig nått mig. Jag ska stå rak när alla mina känslor ligger nertrampade på golvet, för jag vill inte se dem mer.

Jag har talanger ni valt att blunda för, och ni tappade bort er i elden.

Photo

I push people away

Efter en extra lång och härligt skön ridtur på prinsen åkte jag hem, tog en varm dusch och lade en film på. Fredasmys i soffan för min del, fast vad annat brukar jag göra på fredagar? Haha..

Vad är era planer? Något speciellt? Ja gör ni samma sak som jag kan ni lätt messa mej så kan vi socialisera oss så :)

puss

Kolla bara min hårfärg i våras.. Shit.. Fattar bra att det krävs rätt mycket för att mitt hår ska bli sådär som jag vill ha det :) Såklart hade jag låtit det rosa blekas ut då när vi färgade men brunt som brunt liksom.

Hitta motivationen i dig själv!

Inlägget jag nu har tänkt skriva kommer handla mycket om hästar, ja, men det funkar EXAKT på samma sätt även i andra intressen, så det lönar sig att läsa även om man ogillar hästar. 

Jag älskar hästar, jag älskar relationen mellan djuret och människan och den riktigt hårda träningen när den väl ger resultat. Men ibland tappar man lite av hoppet och inspirationen för att rida. Man känner att man inte riktigt orkar eller har någon lust att ens åka. 
Det är då det gäller att hitta motivationen igen, och jag är den där som har hur kul som helst när jag väl är på stallet. Jag stannar där flera timmar extra och bara pysslar med mitt. Städar, kollar andras lektioner, pussar på fölet osv. 

Och ibland känner jag att det är mycket roligare att även åka till stallet om man har motivation till det innan också. Så känner jag mig hängig och bara vill stanna i soffan, då peppar jag mig själv till att åka med att kolla hästvideon, läser hästrelaterade bloggar, kollar bilder. Allt sådant som verkligen får hela kroppen att pirra av längtan. Och det hjälper. Idag satt jag också och läste tiotals hästbloggar innan jag åkte till stallet och det kändes så himla efterlängtat. 

Så vad ni än håller på med - Simning, fotboll, löpning, PW, gymmet, boxning, skidning eller kanske bara målning - leta upp något som du verkligen inspireras va. Spelar roll om det är en urfånig låt eller värsta pepptexten, så länge det funkar så ska ni köra för det! :) 

Hoppas ni fick någon hjälp på vägen.

Untitled

 

Vad tiden går långsamt..

Eftersom jag varit mer eller mindre sjuk i närmare två veckor nu och äntligen börjar återhämta mig så hoppade jag över skolgymnastiken idag och tar träningen igen när jag är helt återställd. För jag känner mig så pass väl att ger jag mig ut och svettas nu ligger jag hela nästa vecka i feber. Så sitter i klassen och bara chillar. Vi är 4 stycken som inte deltar så det är lite projektarbete, läsning och så jag som bara bloggar och läser bloggar :) 

Om typ halv timme får vi åka härifrån och jag ska rida min lilla stjärna. Härligt i det vackra vädret. Ska nog skritta ut utan sadel och bara supergosa, för imorgon blir det BIGTIME hård ridtimme igen kl 10 på morgonen. #taggad

Kommer senare in ett tidsinställt om lite tips och så, bra att läsa ;)

Puss

   

Ert val - Mina foton

Jag fick en fråga till frågestunden om jag inte kunde ha ett inlägg där NI läsare får kommentera vad ni tycker jag ska fota, och så gör jag det. Och jag tycker det är en super idé. Så kommentera på nu med en massa idéer ni vill att jag skall fota så gör jag det!

♠♣♥♦ GOGOGO!! ♠♣♥♦