Camillas

Fokusera på livet

Ett konstant tryck över bröstet som gjorde det omöjligt att andas, aningen hopplöst att leva, baserat på rädsla över framtiden. En kväll jag hade om möjligt valt att sova bort.
Överlevde, med fysisk närhet, och att åter ha glömt känslan av att inte veta känns ytterst lämpligt just nu.

Hade kunnat skriva en bok, om blodets alldagliga resa genom ådrorna som vid ångest tredubblar sin hastighet och får lungorna att krympa en aning, fötterna att fyllas med sand i sådana mängder att man febrilt försöker sparka bort dess tyngd och kallsvettningarna som kommer krypandes längs med ryggraden. Men det är inte huvudsaken. Huvudsaken är hur man överlever rädsla. Jag tror starkt på nya vägar i livet, men igår (en rädsla som flyter upp till ytan även nu, i skrivande stund) kändes tiden för kort, känslorna för starka och framtiden frustrerande omöjlig.
Jag överlevde.
Och imorse vaknade jag upp efter en orolig nattsömn till ljudet av alarmet som var igång för femte gången, och den morgonsexiga rösten från individen som låg så tätt intill mig att med täcket över oss hade vi kunnat misstolkas som en stor helhet.
Jag intalade mig själv att det är en ny dag att misslyckas med uppfinnandet av en tidsbegränsare, att det är dags att medvetet undvika gårdagens känslor.

Jag klippte av mitt hår.
10 cm minst rök med kökssaxen.
Jag insåg efter 75 minuters febrilt försök att reda ut kaoset att det var näst intill omöjligt. Så där stod jag, 8.00 till 10.30 i köket på mammas jobb och klippte av allt dött. (Jag med mina spontana ideer).
Och trots blottande nakenheten jag nu känner av så är jag som återförenad med ett fräscht jag. Älskar det. Älskar mitt slarvigt avhuggna hår, sönderblekt och oborstat (stort undantag idag vid den fronten). Det gör mig hel, och det är småsakerna i livet som gör oss lyckliga som räknas.

Nu ska jag återvända till min ytterst trista, men trots så fästande bok om odefinierad kärlek och överväga att ta min lunchpaus för att mätta magen.

Puss

25 juni 2014 10:20 | Vardag |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas