Camillas

Vi slutade jaga hjärnspöken

Det är en verklighetsbaserad story, mitt liv, och jag låter sängen ta över nu. Krypa ner bredvid Kreetta, kramas, finna tryggheten i att ha någon.
En svävande måndag och jag går på sparlåga. Inatt hoppas jag på sömn, på lite uttrymme för tankarna att ställa sig på kö, på stand-by.

Så godnatt, hoppas ni får en bra nattsömn.

Tröttheten omfamnar mina hjärnceller.

Man faller, nästan ljudlöst, så att ingen ser en, men plötsligt ligger man och bekvämligheten tryggar alla livssituationer. 
Inatt hade jag mer än gärna slängt ut Kreetta genom fönstret och låtit henne sova där. Men jag menar, vi ska stå ut med varandra under samma tak sedan också, (trots att hon inte har någon rätt att våldgästa min säng sedan) så jag får helt enkelt vänja mig vid sämre dagar. För inatt har hon svurit, sparkat, dragit mitt täcke 586 gånger och kramat mig så hårt att jag övervägt döden. 

Men i skolan är jag, efter en stressig morgon och snart kan jag åka hem. 

Pussar

 

Ibland rodnar jag åt hur din tunga snubblar över bokstäverna i mitt namn.

 

Du är fin, det avspeglar sig i sjön och strålar av beaktad skönhet träffar mig, gör mig aningen finare. Jag är ful. Inte fysiskt äcklande, men psykiskt får jag din blick att automatiskt avvika för att bespara det du har, det du äger. Så vi låter skönhetsskalor falla behagligt nerför fönsterrutorna där regnet singlar sig i takt med vårens euforiska ljudvågor. Vi faller med, låter oss översvämmas, låter oss lataktigt förföras. Så länge vi är tillsammans.

Vi är tillsammans.

UntitledUntitled

Godnatt eller nåt.

The road less travelled.

Bara deppar ner mig i slutna cirklar uppbyggda på för höga förväntningar. Vart okej i stan och hittade ett och annat snyggt som sved åter hårt i plånboken, men trots allt värt uppoffringen.

När jag väl infunnit min vanliga position och förklarat tiden minst sagt tråkig, fixade jag till mina naglar och ringde Kreetta och frågade om hon kommer och sover med mig inatt igen. Anser natten vara allt för tyst för att det ska finnas rum för trygghet och sovro.

Ska fixa undan plugg nu och överväga att ställa mig under duschen.

Argh.

Din värld får mig att snurra runtrunt!

Denna tjej (jag) var uppe med tuppen (för en timma sedan) när Kreetta gick hem till sig i hopp om att få alla sina läxor gjorda.
Ja, hon dök spontant upp igårkväll och vi lade oss direkt för att ligga i min säng och prata livets ofrälsta allvar med varandra. Sovit som en stock, men tiden är förvirrande och jag gick totally bananas inatt när jag inte fattade vad klockan var. Haha!

Jag låter er själva skapa en uppfattning om dagens glädje, idag drar vi äntligen (!) in till stan och kollar runt lite med the family och Kreetta. Så är ju Fia på fastlandet så vi ska väl hänga en del med henne också, typ fika och så

Kolla vilken cool hoodie jag beslagtog igår under min hysteri!

Låt förändringen ändra dig.

Alltså jag är FARLIG alla stunder när jag inte ätit. Jag flippar, totalkaos och skriker på alla vägstopp i världen. Nu har jag ätit. Andats femhundraåttio djupa andetag och bearbetat tanken att Taaler inte gick fint idag. Ärligt. Öppet. Det gick skit.
Jag var frustrerad och lite småstressad innan jag hunnit komma upp i sadeln, och han var så pigg och oridbar idag. Han kräver verkligen hårt arbete minst 4 dagar i veckan för att gå fint. Står han bara eller skrittas ut majoriteten av dagarna är han helt omöjlig och biter ihop och motarbetar alla ens hjälper. Så himla synd då Kreetta för en gångsskull kom med och jag hade kameran med mig. Men livet är.

Vi stod först i närmare en timme och ryktade honom eftersom han var alldeles lortig. Sedan satt vi igång rätt så fort men allt gick åt skogen så jag tog ner till skritt igen och jobbade genom honom i skritt en andra gång. Sedan åter trav och några varv galopp också. Dock främst arbete i korttrav för att verkligen få honom att lyssna. Ibland känner jag att vi bara blir och strider emot varandra och då gäller det att bara släppa efter, stanna, backa och åter samla ihop en snygg trav. Idag blev jag riktigt irriterad på hans attityd, bara rusa och streta emot och ville bara hoppa av och sluta... men fortsatte i alla fall och någon dag ska vi väl gå fint vi också.

Är verkligen mycket arbete med honom, och speciellt med mig själv, men vi tar småsteg varje gång, och nästa vecka kanske vi lyckas lite bättre.

Här har ni i allafall.

Ni behöver inte påpeka mina händer, mina skänklar, mina korta stigbyglar eller min hållning. Tack på förhand.

och sämre stunder...

Tillökning i familjen!

Igårkväll fick jag mina spontanryck och tog det stora beslutet att åter ge mig på ett försök att hålla lite växtlighet vid liv. Jag ger mig själv 10 av 10 i ansvar och förtroende. Har duschat dem, planterat om dem och omsorgsfullt älskat dem.

Vid sex vaknade jag och i vanlig ordning var jag beredd att stiga upp, men mitt vett övertalade kroppen och stannade kvar till nio. Steg sedan upp och har hunnit storstäda, fixat blommor, tvättat kläder, druckit x koppar kaffe och umgåtts med Gudmor nr 1.

Ska strax dra till stallet och trimma Taaler i solen och ikväll bjuder Gudmor nr 2 mig på middag. Lyx deluxe!

Har även övervägt att fixa till naglarna ikväll, bara för egen skull.

Livet är skönt idag!

Puss från moi

Skapa livsförändring

Vart reste du sist - Åh, alltså typ till Turkiet för tre år sen eller nåt..? 

Vad lyssnar jag på just nu- slow it down - Goo Goo Dolls

Kärleken är - krävande.

Jag kommer alltid - fortsätta vara envis

Sist jag grät - typ någon dag sen när jag dampade på pluggandet och gick och lade mig istället

Min mobil är - min bebis

Innan jag går och lägger mig - Kollar jag genom twitter typ.. Beror på hur länge det tar för mig att somna.

Jag vill verkligen - Flytta hemifrån NUNUNU! 

Ler du ofta? -Jag hoppas det :) 

5 saker jag vill göra innan jag dör -  Leva lyckligt, resa till afrika, påverka samhället, bli känd och skaffa familj med man, barn och hund. 

5 saker att vinna mitt hjärta -  Typ snäll, inte sexfixerad (sex gillar alla så lägg inte fokus där), rolig, omtänksam och överraskande. 

5 saker som skrämmer mig - Livet, överanalysering, krig, cancer och våldtäcksmän

 

Energin att fortsätta framåt.

UntitledUntitledBrekkieSquatWatermelon🌹💪Pink 💗Sooooo good

@weheartit

Vi korsar fingrarna och ber vädret att finna sig borttappat kommande 10 månaderna, och i en öppen gest välkomnar vi våren (typ sommaren). Ingen ifrågasätter våra val att visa bara ben fast kylan biter hål på alla genomskinliga strumpbyxor och det är respekt i högsta grad.


Jag finner det ytterst vackert att våga stå på sig lite extra när det kommer till spontan uthängning, bara så ni vet liksom. Aja.

Jag har även återfunnit en glädje i att springa, men det är väl bara temporärt medan solen inte är för påträngande. Men jag gillar det i alla fall idag. Så veckan är komplett (inte riktigt än kanske, men soon enough) och träningen känns så jäkla bra just nu!

 

Taaler aka flodhäst i lerbad

Idag stod min ponny briljant och stank lera på 200 meters avstånd. Jag pallade inte ens gå närmare för att kika på honom. Han lyckades även bli skrämd för ett fiktivt spöke och innan jag hann blinka en extra gång var han på andra sidan hagen med grimskaftet intrasslade i benen och jag hade intagit en lägre position dvs. i leran. Argh. 

Spolade av honom från topp till tå och han stod och steppade i gammal vana. Bytte skor och vi gick ner på plan och sprang av oss lite, både ponnyn och jag till fots.
Imorgon kör vi svettpass och lite trimning på plan och enstaka bommar på marken.

Perfektion.

Finn ljud i tystnaden.

Efter upprepade kortslutningar i mitt övre system lyckades jag relativt okej uppnå mina förväntningar i ridningen idag. Eller nej. Men jag börjar, sakta men säkert avvänja mina så hårt inhackade ponnyhänder. Sakta men säkert ställa om. Så hamnar skänklarna alltid lite fel också, men ställa om somsagt. Och varje ridpass, varje minut på hästryggen resulterar ju i bättre kunskap och nästan farlig ökning med kärleksdos för sporten.

Kaisa är en gud. Vi bygger hela världen tillsammans. Lägger oidentifierade pusselbitar i samma pussel.
Så fortsätta jobba, stenhårt. kräva mera, satsa högre, prestera bättre.

Jag är så lycklig att jag fann henne.

 

Nu ska jag återgå till kemipluggandet och få i mig lite energi.

Pussar

En snabbis innan ridning!

Update.

Jag har avnjutit en klar 10 på förra veckans mördarprov. Jag har avnjutit en promenad med Ann efter skolan. Jag har avnjutit en halv liter äppeljuice och popcorn.
Jag har avnjutit en timme i soffan.

Till näst bär det av till stallet, ridtimme nr. 2 denna vecka och underbart väder. Bättre dag idag, helt klart.

Puss

Inre krig och frustationsångest.

Ursäktar dagens ihåliga frånvaro.

Farozonen lider på hög grad och jag står stum mitt i din lyriska yrsel. Du är hjälplös, men jag är inget utan dig.
Mentalt sönderslagen och slut på syre. Det är inte så farligt, inte dödsförklarande eller livsdämpande. Jag gör bara så ont. Går litelite sönder.

Idag är en sådan dag. Då jag finner frustation i allting, överanalyserar orättvisor och saknar något någon så att det kryper ända ner i tårna. Hade jag orkat hade jag gråtit, men tränade sönder all ångest och vill bara gå och lägga mig. Typövertröttellernågot..

Bär en pessimistisk gloria och tackar alla gudar att dagen snart når ett slut. Imorgon är en ny dag, nya problem, nya känslor, ny stress, mera träning och fokusen kanske ligger på något annat. (HOPPAS!)

Älskar er oavsett.

Var så några på gymnastiken idag, så vi gick över till lekparken och gungade istället.

Vi slösar pengar på tid.

Jag känner att plugget hänger på mig som en osalig hinna, och vägrar ge vika. Men nu är skola, stöd, träning, läxor, skriftliga inlämningar och inom väldigt kort även bloggandet fixat. Sängen bara ropar, och jag besvarar medvilligt i stora gäspningar. Men jag är min egen vardagshjälte och låter post-it lapparna en för en fyllas-slängas-fyllas-slängas. Vardagshjälte JA.

Mina förutsättningar för att återgå till rutiner efter helg (alltid lite efter) är de hysteriska skrattanfallen och vårsolen innan jag ens hunnit vakna på morgonen. Kärlek till livet.

Nu rullar ögonen i kors och hade jag inte varit en van skrivare hade fingrarna högst troligen inte hittat tangenterna, så jag tackar för mig, men bara för detta dygns upplevda timmar.

puss.

#OOTD

Alla kan följa en trend, men att följa en stil, eller snarare att hitta en stil är prio ett på min lista. Jag klär mig enligt hjärnspökenas aktuella situation och strävar alltid efter min egen lilla kick. Och visst liknar den andras, visst inspireras jag av alla sju miljarder människor på jorden, men jag har ett avsiktligt medvetande om att jag själv stått timtal framför spegeln med hela klädrummet insläpat i mitt rum.

Så här har ni dagens outfit. Ascool, superbekväm och jättesnygg.

Livskärleken i allra högsta grad.

När visaren kittlat trean på min väggklocka inatt hade jag läst ut sista sidan i min bok och ångkokat alla tänkvärda livssituationer inklusive notera hela bokrecensionen tre gånger i min undermaniska hjärna. Låg efter det och slumrade till bara tills jag blev väckt 4 timmar senare och i en och samma rörelse satt jag åter vid skolbänken efter världens mysigaste helg. För att ge natten en minimalisk återblick så måste jag bara påpeka att det inte vart som förr. Inte som alla oändligt sömnlösa nätter, utan jag kände bara att tiden, världen var för värdefull för att jag skulle kunna ligga där och sova bort så många timmar (impulsiva ryck deluxe).

Efter skolan drog vi till Emmy och jag blonderade hennes hår medan vi satt och snackade massa skit, smådrömde sommaren och dagen vi går ut nian. Nu är det bara två fullständigt ofarliga månader innan detta kapitel i livet når ett slut. Och jag vältes omkull av alla känslor, av påminnelsen att tiden tar slut, och jag vill spendera varje tiondels sekund med de jag växte upp med. Jag behöver inte dekorera min vardag med lögner mera, den är så fin precis som den är.

Snackade lite med min girrl Kreetta efter skolan och nu är det plugg i kubik som gäller. Sen ska jag slöa ner mig framför senaste avsnittet Grey's Anatomy och lägga mig INNAN midnatt.

Krampusskyss

Återfunnen nattsömn.

Min tidsbedömande förmåga ligger väldigt nära till noll. För "Äh, är ju typ inget att städa i klädrummet, tar typ bara en timma" blev fem timmar intensiv storstädning och jag är nu fast besluten vid att aldrig stöka till det igen.

Annars har jag beställt hem en klyftig pryl till kameran som kommer göra mina foton märkbart bättre, och några onödiga iphoneskal till mig och mamma.
Väntar också på en ny ascool keps och två par jeans beställda för länge sedan, men fick skicka tillbaka för vart fel storlek.

Resterande vakna tiden på dygnet spenderar jag på plugg, plugg och åter plugg.

Vi hörs imorgon!

 

Fyll mig med kärlekstårar

Latat ner mig totalt och verkligen ansträngt mig att ta det lugnt.
Mamma kom hem med världens finaste läppstift åt mig som nu står prio ett på mitt sminkbord.
Hunnit plocka upp 3/58 av mitt klädskåp och skall strax återgå till att vika tröjor. Tog dock en snabb kaffepaus och läste genom en gammal tidning jag hittade, med Håkan Hellström i öronen. Kaffet påverkade dock min kropp lite väl (är en van drickare, men inte i denna mängd) och svettas som en gris.

Förlagt min gymnyckel (lögn) och är därför tvungen att omplanera min träning till en PW. Men kanske jag finner lite påfyllning i motivationskannan. Blivit allt för mycket choklad senaste veckan (japp, en stereotypisk kvinna är jag) men har rätt så bra lyckats finna balans ändå.

Alla kör vi ju ett eget race.

I alla fall, nu kör koffeinet slut på mina skrivarfingrar och jag är alldeles skakig, så ska utnyttja det så gott det går.

Puss

Klä dig i guld!

Igår var kroppen inställd för sommar, korta kjolar och solbrillor i miljontals olika nyanser, idag skriker vädret bara höst och degar ner sig totalt. Men lite regn är väl bra? Jag är farligt rastlös för, och kände mig nästan lite uppjagad från sekunden jag slog upp ögonen i morse. Så tror det är en bra dag att ta itu med det som finns kvar att städa i mitt klädskåp. Ska undersöka och köra en genomgång på alla onödiga flyttlådor som bara blivit och ligga. Liksom vem behöver leksaker från 90-talet?

Idag känner jag mig redo att bestiga Mount Everest och jubelsjunga alla toner i alfabetet. What?

Bra uppdatering är i allafall på G kommande veckorna!

You build me up!

It's not a journey, cuz every journey ends but we go on.

Passionerat kysser jag vårsolen på munnen och tackar för kaffestunden vi hade tillsammans på terassen.
Sedan led jag brist på aktivitet och ställde till med kaos i mitt rum. Hög musik, kameran fram och så filmade jag ihop en video också.

Eftersom jag lovade ta tag i bloggen är det just precis det jag åstadkommit med under dagen och en tillfällig uppdatering på bloggen är skedd. Vad gillar ni nya headern?

Men alltså, grejen är väl egentligen videon.. för i skrivande stund håller jag på att klippa ihop den, så senast imorgon lovar jag lägga upp den här. Och det kommer bli flera! Mer hade jag inte att tillägga. Låt nyfikenheten mogna lite till.

Kyssar!

Jag gjorde inget, för jag kunde inte göra allt.

Hej alla puppekaniner från mars!

Eftersom jag är tjejen världskänd för att fylla alla tomma timmar med stress sitter jag och funderar, nästan misshandlar min hjärna och undrar över vad jag ska göra som slutprojekt. Jag vill göra något bra. Och vadå bra liksom? Alla gör vi ju något bra.
Men jag vill göra något unikt. Något som inte bara är ett skolprojekt, eller en skriftlig inlämning, jag vill göra något som gör skillnad.
Något som kan påverka någon annan. Något som får mig att känna att jag inte gör det för mig själv, utan för någon annan.

Jag vill börja leva, men varje punkt i livet jag lämnar vill jag lämna mitt fotspår i, och känna att det är okej att gå vidare.

Så:

Cravings är väl att det innehåller text, film, foto.. Shit.

Önska mig lycka till med planerandet, och ge mig förslag om ni kommer på något.