Camillas

Le lite till

Det känns bra. Fredag känns bra. Varje sekund av denna dag har givit mig gåshud och en känsla av bättre. Kanske till och med bra.
Två timmar skola, plättar hos kusinerna, bussen till vår ö för att åter en dag spendera tiden i det där lite extra bra sällskapet. Kollat lejonkungen för första gången i mitt liv (ja, jag grät krokodiltårar). Snurrat runt, spelat spel, lyssnat på musik och nu nattligt skumbad.

Kärlek!

För ingen vet förutom jag.

X antal timmar i badet (närmare 6 för att vara exakt). Badskum i sådant överflöd att hälften vackert fick ta plats på badrumsgolvet och pratat så mycket att tungan går i knut och jag antagligen inte känt ett lika rofyllt lugn inom mig på fleraflera veckor. Lycklig. Lycklig rakt i genom.
Och inget är löst, det finns inga klara svar på alla frågor, men de reder ut sig efter hand.

Nu fokusera på sista vakna timmarna (ja jagvet att klockan är mycket och jag har skola imorgon) och sedan ta itu med två lektioner imorgon och sedan en sväng till faster och kusinerna för att äta lite plättar och bara njuta av ännu en dag i livet.

Njut, lova mig njuta, en dag inser du hur kort livet egentligen var!

Kyss

Lovar vara bara din när mörkret lagt sig.

Alla ljusa timmar i ett yrvaket dimmoln dansandes mellan de tiotal själar som väntar sig en halvhjärtad dans i skuggan av sitt eget samvete, bryter nattens tystnad, när jag påstår bevisa att jag lovar vara troget din så länge hjärtats sista drivkraft lever kvar. Men jag kommer alltid låta tanken förbli fastspikad att "löften är till för att brytas".


Minuterna sovna inatt är tvåsiffrigt, färgen på mina ögonvitor skiftar i rött och rosa och håret är ett kaotiskt kråkbo som förväntas ge mig lite osynlig glädje. Att de två resterande komapatienterna vaknade till och höll mig ett yrvaket samt ytterst tystlåtet sällskap några minuter lättade tanken på skolgång en aning, och jag är påväg. Påväg till skolan igen. Andra gången denna vecka. Men bättre så än ingen alls.

Dagen förväntas vara lika oskyldigt vacker som igår.

Puss

Avsaknad

Jag vill inte påstå att jag ingått i en svacka, men lider av stor brist på disciplin. Avsaknad av dygnsrytm och ork att följa med i livet. Igår steg jag upp passligt till att det började mörkna igen, och idag upplevde jag en koma som fortfarande håller mig i liggande läge i sängen. Det handlar inte om för sen läggdags, jag vet dock inte vad det är.

Men det kommer tillbaka, livets upplägg kommer tillbaka och jag kommer återvända, tills dess spenderar jag dygnets alla 24 timmar med de som betyder mest och lite till.

Puss

För att inte göra det komplicerat.

Urgh. En trötthet som äter upp det sista av min kropp som fortfarande är vid liv, och vänder maginnehållet sådär på ett ungefär upp och ned.

Fysiskt är jag inte farligt trött, fortfarande räddar väl min unga ålder mig från det (?) men mentalt kokar varje känslocell i kroppen.
Så mycket drama, så mycket att tänka på, hålla koll på, komma ihåg och så mycket som inte går enligt inbillad planuppläggning.
Så, kort sammanfattat är jag trött.

En cirkagurka timme ännu sen är det dusch och ett par filmer innan läggdags. Räcker bra så för min del.

Nya tag imorgon!

Puss

Underbara söndag.

Vinden har vänt. Och det spelar absolut ingen roll om det bara är för idag, för den här känslan lever jag länge på. Jag har mått riktigt illa idag efter gårkvällens mys framför skräckfilm, när J's alarm ringde 6.15 tackade jag alla för att få krypa tillbaka under täcket efter ett par glas vatten, men uppe innan tolvslaget och iväg för att äta lunch. Klippte brorsans och pappas hår, fick höra jätte bra nyheter, och jag väntar med spänning till onsdagens resultat. Allt har gått som smort och även åkt upp med brorsan för att handla och bli kvar för ännu en filmkväll här på byn. Att åka, aaahh, sådant adrenalin, sådan skön känsla att känna blåsten vina och rädslan krypa i kroppen i varje kurva då hastigheten övergått lagligt. Kärkärkär i denna söndag.

Vi hörs imorgon och hoppas på flera av dessa dagar.

Ps. Saknar mamma som befinner sig på andra sidan jordklotet, men en vecka kvar så kommer hon hem!!

Flaws.

Mysveckor.
Med ett kort ord förklarat de gångna veckorna. Jag hinner inte med. Jag hinner inte avreagera. Jag hinner inte lägga ner tid på det som borde prioriteras. Jag hinner inte kolla runt omkring mig. Och det går så lätt, det går så lätt att man blundar för detaljerna, för det som i längden gör livet unikt.
Jag har funnit en lust i saker som tidigare var en vana. Att tända på en brasa i den öppna spisen var så omtumlande att jag satt kvar i flera minuter. Tittade på lågorna, och synnerligen i smyg klappade mig själv på axeln för att ha fått eld på hela helheten. Att det har gått så lång tid sedan jag tände på en brasa.

Gårkvällen gick väl ut på att skrämma livet ur mig så succesivt som möjligt. De lyckades. Och mardrömmarna inatt har varit löjligt uttröttande. Så myslördag blir det möjligtvis idag också, eller så åker jag på fest.. Återstår att se.

Vad tycks om håret? På färgpaketet stod det mörkblond, och här står jag likgiltig och hoppas på att någonsin få en lättande nyans på det hela. Men för tillfället - så här ser mitt hår ut.

You have never seen the rainbow, you just caused the rain.

Tack. Tack alla ni hjärtesjälar med en hjärna större än en struts och ett självförtroende likt hos en katt. Vad gjorde jag utan er?
Må vi spendera 10 timmar i dygnet tillsammans eller fem korta minuter under en rast. Men fan vad ni är peppande. Så tack.
Och tack för alla spontant söta kommentarer och alla minuter ni orkar lägga på att lyssna på mina opassande diskussioner med mig själv (sådär egentligen).

Det är drama högt över öronen nu och jag tackar alla jävla högra makter för helg. En dag till och jag hade förmodligen gjort något olämpligt.
Orka leva på drama liksom. Men, somsagt fokusera på fredag!

Klippt av mig håret och sitter som bäst med färg i för att göra en liten (stor) förvandling igen. IIIIIK!

Resultat kommer senare.

Puss

Copy and paste

Jag har sparat kärlek till dig.

Stundvis hade jag velat slänga alla dessa svartsjuka själar som missbrukar makt in i väggen, på samma gång som jag ser världen från en annan vinkel. För jag ser i genom. Jag ser det som alla vill uttrycka som en livlös värld - svart på vitt, men svart på vitt håller mig på fötterna. För när solen skiner får jag måla med vilka färger jag än vill. Jag får skapa eget, unikt, utan att följa dessa väldömda missödena som ändå slutar i blodigt krig. Jag är bara jag. Men jag vet hur jag vill ha det! Uttryckslösa bilder spelas upp i min skalle och i smyg, när ingen ser, skrattar jag åt rösterna på andra sidan väggen, för de tror att jag inte är där, de tror att jag inte hör, men jag är överallt och inget som luggit i graven kommer stanna där länge till. För jag ska berätta en hemlighet... Så länge jag är medveten är det jag som har makten.

Feel my power bitches.

Du kommer alltid vara saknad.

Vilket dygn. Vi sov bort hela gårdagen, steg upp lämpligt till solnedgång och satte i lugn takt fart på kvällen. Rätt så mysigt (jag var fortfarande jobbigt trött) tills mamma messade mig. Och ibland faller mörkret över en på fel dag. Gammelfarmor hade somnat in. Och jag vill så hata den sjukdom som inte tog hennes liv men fick henne att självmant välja att hon inte ville leva mer. Jag har all förståelse, och känner bara en tyst tomhet som långsamt fylls ut med de minnen, alla de minnen från min bardom, från min uppväxt, de minnen som får mig att le. För Momi var den absolut snällaste personen på jorden. 

Efter sommarens nyheter visste jag att tiden snart var inne, att det snart var din tur att gå vidare, men jag fann inte mod eller motivation att komma via. 
Komma via och säga farväl när jag visste att du inte kommer ihåg vem jag är, veta att den jag en gång kände dig som inte längre finns kvar. 

Så jag vill minnas det goda. Vill minnas alla godispåsar du hämtade, vill minnas ditt otroliga skratt som aldrig föråldrades. Jag vill minnas det som gjorde dig till den du var. Inte den sjukdomen hade gjort dig till. 

Så att jag inte besökte dig sista året du var vid liv var för att respektera minnet av riktiga du. 

Jag kommer alltid älska dig. Alltid sakna dig. Alltid önska att jag under de sista åren hade träffat dig lite oftare. 

För nu är du där du har det bättre, nu fick du äntligen inre ro. 

Visst kommer livet gå vidare, vardagen rulla på, men det var en sorglig natt, jag tog valet att idag inte villa minns något. Och efter att ha vakat intill morgonen så låg vi och slumrade till 17.30 idag. Imorgon är det skola igen, men ska dock mysa ner mig med vänner framför en film innan det. 

Puss

 

Bakåt

Ouhh. Åtta imorse förflyttades hela högen med täcke, dyna och jag till sängen. Hade hunnit kolla klart filmen, slumra till ett par gånger samt skicka ett ytterst oviktigt mess till någon som ändå inte bryr sig, men trust me -att vakna kl. 14.45 en lördag är både magiskt och ångestdrabbande. Att ligga kvar där framför tvn och inte stiga upp innan 17 för att kanske dra på sig ett par jeans och söka sig i riktning mot butiken sedan, det är lördag. Och att fortsätta kvällen här, mys 100% och en eller två.

Det tar sig. Imorgon åker mamma iväg i två veckor också så kanske försöker söka mig hemåt imorgon före hon åker om orken så tillåter. Lite avundsjuk på värmen och solen hon kommer uppleva är man ju, men så glad att hon får åka!

Ta det lugnt där ute ikväll!

Puss

Himmelen har öppnat sig

03.29
Jag är så trött, söndersliten och i behov av sömn. Men ska det kollas film så ska det, precis hela natten. Mitt i all ro fick mitt sällskap åka iväg på uppdrag och här ligger jag nu. Ensam, smårädd och överanalyserande.

Kanske är det så här det ska vara. Kanske är dessa timmar, halv fyra på morgonen de timmar man har möjlighet att se allt det vackra som ingen visat en ännu.
Kanske är det annorlunda att se världen på natten, helst med ögonen stängda.

Men jag vet inte. Jag vet inte, men det känns skönt.

Puss

Vad om jag fallit för någon ny.

Dagarna går ihop i varandra och tiden flyger över mitt huvud. Varje dag har spenderats i mysposition i soffan, varje kväll har minst två filmer blivit sedda och varje natt har ett ynka antal timmar sovits i onämnd säng.
Jag har stretat emot med viljan delvis i behåll, men nu är fredagen här, på rättan plats och ger mig utrymme att andas.

Planer? Inga egentligen. Eller jo, kvällen är räddad, men kommande lediga dagar står fortfarande öppna.

Efter timmar vid skolbänken, i bussen, i skogen, på soffan och utan uppehåll under nätterna, har jag nästan glömt bort dig. Delvis ibland åtminstone. Jag har glömt bort att övervaka varje rörelse som kan påminna om dina andetag, dina fotsteg och dina händer runt min midja.

För jag har egna andetag att ta, egna fotsteg att gå och egna händer att vårda de sår som tar lite väl god tid på sig att läka. Du är ersatt nu. Bortblåst med stormen utanför mitt fönster.

Jag har en svag oro i maggropen som ber mig backa undan, ber mig tänka efter, för jag har lovat och jag är medveten om hur skit jag är - på det här.

Men känslorna finner sin plats att växa på. Och kanske växer jag också i samband med alla knivhugg mellan revbenen.
Kanske har jag funnit en överlevande fas.

För tro mig - JAG LEVER!

it's time-you guys are way too cutepanic

vad om jag är kär igen?

 

ensam rastlöshet

Tanken på att inte ha något som underhåller varje minsta lilla hjärncell innanför mitt pannben får pulsen att slå en dubbelvolt på maximal grad.
Och trots relativt kort nattsömn, och inget kaffe på morgonen (ain't got no money) så levde duracellkaninen ADHD-liv inom mig.
Och denna rastlöshet, den är farlig, det är en av dessa rastlösheter som påminner mig om att jag behöver ha något och någon där hela tiden för att inte tänka, för att bara göra, för att inte ifrågasätta orsaken till den situation jag står till mötes nu.
För jag hade kunnat rädda världen, någon hade ändå tyckt jag gjorde fel. Frustation kan vi också kalla det.

Lång skoldag, endast en paus på sex och halv timme och ett jävla stenhårdastolar-sittande. Tro mig, ett fåtal utbrott på behärskad nivå hann uttrycka min åsikt om dagens fullständigt onödiga upplevelse.

Tillfället hundvaktar jag, och efter länken ligger båda i min famn och sover. Typ rätt okej? Jo.
Den påminner mig om ett lugn som inte funnits där på ett tag. Ett lugn som endast dyker upp när jag fullständigt utnyttjat lyckan.
Och, ett fåordigt tal - Skillnaden är den att jag vet vad jag gör, jag vet hur mina tankar rör sig, att jag har ett ostabilt humör som hade behövt uppvaktas aningen oftare. MEN JAG VET. Och så länge man är medveten tror jag verkligen inte på ostabil personlighet, jag tror på faser i livet.

För ingen av oss är helt friska i huvudet.

Fundera på det ni så ska jag gosa lite till med hundarna innan de ska ut igen och jag därefter måste åka via hem för att plocka ihop lite onödigt och bli upplockad för att åka över till samma kompis på en ytterst liknande filmkväll som tidigare har upprepats under veckan. Hehe.
Det bästa? Jag behöver inte sova ensam!

Puss

Livet är inte rättvist.

Vissa dagar är tyngre än andra. Letade för andra dagen i rad efter en försvunnen man och den sökningen slutade tyvärr sorgligt. Imorse försov jag mig efter hela kvällen hos en kompis och natten i sängen stor som ett berg. Ingen skola, inga bekymmer. Nej, så är det nog inte. Men imorgon söker jag mig dit trots allt efter en rätt okej nattsömn inatt. Film, mys och slöslapplikgiltig så ska man ha rett ut det mesta.

Kyss

Bara eftersom att

Tro det eller ej, men trots att jag gjort det bekvämt för mig i soffan så valde jag att spontant följa med ett par kompisar till Pargas, bara för att, och därefter var det miljoner samtal i allas telefoner förutom min. Äventyr kan man minst sagt kalla de gångna timmarna, och trots resultatet som än så länge förblir ett mysterium så är jag lättad att inget upptäckts ännu.

Jag ligger under täcket nu, skakar som en isbit och försöker finna sömn, men icke!

Skola imorgon? Återstår att se. Såpass kort dag, men allt för tidig uppstigning för att det ska vara värt att slänga iväg några timmar sömn. Annars kommer jag aldrig orka med resten av veckan. Menmen, det är morgondagen ( idag egentligen).

Kyss och dröm sött!

Lördag i slutet fack.

Det senaste dygnet bör bli uteslutet från omvärldens medvetande och jag önskar ha fler minnesluckor från nattens bravader än jag har. Tyvärr. 
Det var absolut underbart härligt under förfesten, god mat, jätte mysiga människor, egoboost i kubik och jätte trevlig stämning. Fortsättningen likaså. Även efterfestens början skrattades i genom med massa dans tills en liten olycka må ha inträffat och oinbjudet ville stå oss lite på nacken. 
Men somsagt, sist och slutligen fixade sig de största problemen, och halv sju kröp vi sista vakna själar ner under täcket.

Idag är en annan historia, men morgonkaffe, tom mage (jonej, idag äter jag mycket snålt) lite småprat mellan alla suckar och så småningom hem till en riktigt varm dusch och soffan. 

Återhämtning är det som gäller alltså, och imorgon är det upp med tuppen igen! 

....

Run Run run run.

Hade verkligen tänkt slänga in en halvfittig uppdatering om hur bitter och less jag var på livet igår, men efter att ha släpat runt arslet i kylan i flera timmar endast för att hamna på en hemmafest med ganska begränsad stämning valde jag en varm dusch och sängen istället. Flera timmar sömn, morgonen i mysandets tecken (kollade ex. På tiotals album från ålder 0-2 och åååh vi var gulliga!!) Så småningom efter det åkte mamma, jag fixade upp mig och fina Amanda plockade upp mig i sitt åk för att jag skulle kunna stanna på en kaffe i väntan på att planer ska smidas. Och det tar sig. Idag hoppas jag! För jag bara springer undan allt idag.

Tror knappast bloggen kommer fyllas desto mer idag, men imorgon halvvägs in på eftermiddagen kommer jag väl uppdatera er om kvällen/natten.

Flummiga kyssar som flyger iväg med vinden.

Fredag i farten.

Kan inte påstå annat än att det här med höstlov är våldsamt farligt. Jag tog det lugnt igår, javisst, så har jag tänkt göra idag också. Men fart var det på trots det, lite väl mycket människor, dusch mitt i natten och sova i en varm famn inatt. Jag vet inte, men dessa kvällar som bara spolar undan all onödig tid jag annars hhade lagt på tänkande helar mig aningen. Tillfälligt i allafall. Okej så. Knappast sover jag i egen säng inatt heller (om jag sover alls) men jag har tid för sånt. Jag har tid att vara ung och jobbig, göra misstag och tappa bort min identitet. Jepp.

Har dock blivit bjuden på morgonkaffe, fått rena kläder på mig och klistrat på ett relativt glatt humör!

Hörs med bättre tid!

Puss

Förfallet hat.

Goddag skönheter!
Sovit tretton underbara timmar inatt. När sist har jag sovit så mycket? Typ ett år sedan. Vaknade upp till ett underbart väder och på ett farligt bra humör! Och idag, idag föll allt hat mot höstens kyla och mörker. Idag älskar jag allt och alla.

Låg kvar i sängen och njöt, öppnade facebook, åt brunch, fixade till oss och så tog vi bussen upp till vårt lilla centrum för morgonkaffe och lite prat bara. Inga planer för ikväll ännu..

Igår blev jag spontant hundvakt med de kompisar jag åkte med, en och halv timmes promenad i skogen, tre mindre promenader och kaffe med tjejerna.

Därför jag antagligen slocknade så fort jag duschat igår under ett täcke och tre filtar!

Kyss.

Förfallet hat.

Goddag skönheter!
Sovit tretton underbara timmar inatt. När sist har jag sovit så mycket? Typ ett år sedan. Vaknade upp till ett underbart väder och på ett farligt bra humör! Och idag, idag föll allt hat mot höstens kyla och mörker. Idag älskar jag allt och alla.

Låg kvar i sängen och njöt, öppnade facebook, åt brunch, fixade till oss och så tog vi bussen upp till vårt lilla centrum för morgonkaffe och lite prat bara. Inga planer för ikväll ännu..

Igår blev jag spontant hundvakt med de kompisar jag åkte med, en och halv timmes promenad i skogen, tre mindre promenader och kaffe med tjejerna.

Därför jag antagligen slocknade så fort jag duschat igår under ett täcke och tre filtar!

Kyss.

Innan solen gått upp.

Godmorgon alla änglar!

Idag är jag inte mycket mer än tacksam för livet. Bara att få vara liksom. 
Fortfarande inte fått upp det ena ögat och försöker finna någon form av balanssinne när jag rör mig genom huset, det går sådär, och hur jag ska orka gymma om bara en timme är fortfarande ett mysterium. 

Lite längre skoldag än vanligt, men slutar kl. 14 ändå och tänker idag inte göra mycket mer än kolla serier utnyttja min nya säng till alla punkter och försöka äta relativt hälsosamt. Bra plan! 

Trots en säng på dubbla mått låg jag ihopkrupen på en och samma punkt hela natten vilket kändes aningen dumt, men man vänjer sig vid utrymmet. Haha! 

Annars så skall jag också försöka fixa upp det sista som jag fortfarande har ogjort och hitta nya gardiner till fönstret. Typ perfekt! 

Tio minuter så måste jag rusa! 

Kyss

Fixa till de mörkaste knutarna.

Godkväll!

Noll tid för något idag. Stekte plättar till brorsan och en kompis så fort jag kommit hem och efter en otrolig sockerfylla och relativt utnyttjande matkoma kom jag upp med en finfin ide. Städade varenda vrå i mitt rum innan jag (men lite styrkehjälp) bytte ut min säng mot Casper enorma dubbel (trippel) säng. Fick göra mig av med skrivbordet och flytta om allt bara, men nu är det klart, jag är otroligt nöjd, och helt slut.

Skall dock åka över till en killkompis så fort han hör av sig och hoppeligen ligga under täcket innan midnatt, för imorgon är det uppstigning långt innan tuppen vaknat och en relativt lång skoldag. Morgongym dock vilket jag lyfter alla tummar upp för. 

Försöker få tillbaka sommarformen som glidit lite åt sidan då jag under senaste månaderna tyvärr prioriterat annat. MEN jag är på G igen. 
Vilodag idag krävdes efter gårdagens riktigt långa pass, men nu köra hårt med träning och kost så skall jag väl vara där passligt till jul för att sedan äta mig tjock på julskinka. Haha! 

Oberoende, hoppas ni har en underbar kväll nu. Det ska jag i allafall ha, och imorgon sista skoldagen innan höstlovet börjar. 
Då blir det flera dagar kalas! 

Puss

Död. Som en fisk typ.

Haha, helt sjuuuukt slut.
Kom hem lite över fem, slängde i mig mellis och drog till gymmet för att överraska mig själv med 45 minuter intervaller på löpbandet samt lite magövningar innan tiden tog slut och trots att jag blev erbjuden jätte mysiga måndagsplaner så var det hem via duschen och såklart middag. Ligger nu absolut däckad i soffan och överväger vilket av mina två alternativ jag ska satsa på - sängen eller SOA...
Får fundera över den saken några minuter ännu tills jag samlat krafter nog att stiga upp. Hehe!

Underbart bra dag i alla fall, och det behövdes!

Kyss

Flyg för mig.

Inte för att förhasta mig, men idag låter sig visas som en riktigt bra måndag. Sovit bra fram till morgontimmarna (sen började de oroliga drömmarna) vaknade pigg, misslyckades med kaffet (jepp, igen) hade massvis med överlopps tid och inget stressande. Jätte trevligt sällskap på bussen och skolan har börjat bra. Alltså, jag är på gott humör!

Kommer hem först på eftermiddagen/kvällen någon gång, när jag hjälpt en kompis och funnit en lämplig buss hem.
Ikväll blir det att kolla serier med brorsan och kanske baka något hälsosamt men gott!

Kyssar.